Формула течен колаген 
Наука & Красота

Течният колаген за пиене BEAUTINTM COLLAGEN, е интегриран комплекс за разкрасяване под формата на хранителна добавка, като се състои основно от хидролизиран колаген PEPTANTM, одобрен с хиалуронова киселина, витамини A, B комплек, C и цинк, елементи, необходими за подхранването, ревитализирането и вътрешното възстановяване на кожата. Същевременно, произхожда от чист натурален източник, който осигурява качеството му.

Колагенът и неговото действие

Колагенът е влакнест неразтворим протеин, който е основен компонент на съединителната тъкан на организма, открива се по цялата повърхност на кожата. За колагена е установено, че:

Интегрирана разкрасителна формула Течен колаген

 • Покрива кожата с филм, поддържайки влажността й
 • Пренася полипептидите и аминокиселините в извънклетъчното пространство на кожата
 • Прави кожата еластична и гладка
 • Придава твърдост на кожата и я хидратира
 • Изглажда фините бръчки
 • Забавя стареенето на кожатa

С изминаване на времето влакната колаген губят еластичността си, което води до подпухнал вид на кожата и със знаци на стареене, като фини линии и бръчки.

Клиничните изследвания са показали, че чрез консумацията на течен колаген под формата на хранителна добавка за време от 12 седмици се постига подобрение на състоянието и на структурата на кожата.

Течен колаген & Acid Хиалуронова киселина

Колагенът и хиалуроновата киселина са две вещества, присъстващи натурално в организма, имайки изключително важна роля за здравето на кожата, на съединителната тъкан и на ставите.

С изминаване на времето, капацитетът на организма да произвежда колаген и хиалуронова киселина намалявяа, с незабавно видими резултати върху кожата. Следователно, за да се поддържа еластичността и твърдостта на кожата е необходимо укрепване на колагена и на хиалуроновата киселина.

Съставките на формулата BEAUTIN COLLAGEN могат да допринесат за насърчаване на естественото производство на колаген от тялото, а чрез добавката на хиалуронова киселина да се допринесе за постигане на оптимални резултати.

Течен колаген под формата на пептиди

BEAUTINTM COLLAGEN съдържа хидролизиран колаген PEPTAN под формата на пептиди, които вече са разбити до правилния размер за усвояване от човешкото тяло, за по-добро и по-ефективно използване.

Колагеновите пептиди се разпределят в човешкото тяло, особено в дермата (кожен субстрат) и действат по следния двоен механизъм:

 • осигуряват структурни елементи за образуване на еластинови влакна
 • стимулират пролиферацията на фибробласти, подобрявайки естествения процес на синтез на колаген и хиалуронова киселина от организма

Формулата е обогатена с хиалуронова киселина, която действа допълващо като запълващо вещество (пълнител) на кожата, за още по-добри резултати.

Видими резултати след 12 седмици употреба според клиничните изпитвания **

Продължителността на действие на продукта варира в зависимост от различното състояние на кожата, начина на живот и храненето.

резултати от клинични изпитвания Peptan

Освен това самият феномен на хидролиза играе особено важна роля за качеството на аминокиселините, осигурени от продукта. Методът на хидролиза PEPTAN гарантира, че съставките остават непокътнати във всяка партида от датата на производство до датата на крайната консумация.

** Източник: резултати от клинични изпитвания Peptan, Rousselot Healthy Choice, Hydrolyzed Collagen и Skin Health 2009


Колаген от чист естествен източник

Хидролизираният колаген PEPTANTM съдържащ се в BEAUTINTM COLLAGEN е биоактивен елемент, който допринася за насърчаването на красотата отвътре, тъй като поддържа правилните нива на влага на кожата, стегнатост и еластичност, действайки срещу стареенето.

Хидролизираният колаген PEPTANTM съдържащ се в BEAUTINTM COLLAGEN е биоактивен елемент, който допринася за насърчаването на красотата отвътре, тъй като поддържа правилните нива на влага на кожата, стегнатост и еластичност, действайки срещу стареенето.

Колагенът PEPTANTM се извлича от риба Тилапия, а уловът се извършва при контролирани риболовни и производствени условия. Този чист естествен източник е важен, тъй като колагенът не съдържа влошаващи агенти или замърсители, като тежки метали, като по този начин гарантира неговото качество.

Според клинични проучвания, е установено, че тази форма на колаген в рибите се усвоява  по-лесно от човешкото тяло, за разлика от колагена, взет от други видове, например от свинско месо. Освен това, в сравнение с други видове*, той има по-високо съдържание на специфични аминокиселини, които тялото използва за синтеза на колаген.

*A.A. Karim, et al. ‘Fish gelatin: properties, challenges and prospects as an alternative to mammalian gelatins’. Food Hydrocoloids.2009; 563-567 Zhou, P. et al. ‘Properties of Alaska Pollock Skin Gelatin: A comparison with Tilapia and Pork Skin Gelatins. Journal of Food Science. 2006; 71 (6)


Интегрирана разкрасителна формула

Всички компоненти, включени в интегрираната формула за красота BEAUTINTM COLLAGEN действат синергично и допринасят за поддържането на здравето и красотата на кожата, косата и ноктите.

BEAUTINTM COLLAGEN, в допълнение към хидролизирания колаген и хиалуроновата киселина съдържа още:

 • Витамин C, който има антиоксидантни свойства срещу свободните радикали и допринася за естественото образуване на колаген за физиологичното функциониране на кожата, хрущялите, венците и кръвоносните съдове.
 • Витамин A, който помага да се поддържа физиологичното състояние на кожата.
 • Витамини от група В и цинк които допринасят както за поддържане на физиологичното състояние на кожата, ноктите и косата, така и за защита на клетките от оксидативен стрес, съответно срещу вредното въздействие на свободните радикали.

Тези елементи, в комбинация с колаген и хиалуронова киселина, са концентрирани в отличен интегриран комплекс за красота, който осигурява основните хранителни вещества, готови за употреба, но също така и микроелементи, които помагат да се стимулира естественото производство на колаген в организма.

Beautin Collagen Lichid

BEAUTIN COLLAGEN ТЕЧНИЯ
Вкус на ягоди и ванилия + Магнезий
500мл

ВИЖ ДЕТАЙЛИТЕ
Beautin Collagen Lichid

BEAUTIN COLLAGEN ТЕЧНИЯ
Вкус на манго и диня + Магнезий
500мл

ВИЖ ДЕТАЙЛИТЕ
Beautin Collagen tablete

BEAUTIN COLLAGEN КАПСУЛИ
с хиалуронова киселина и биотин
30 КАПСУЛИ

ВИЖ ДЕТАЙЛИТЕ